Allainz Logo

El projecte

Objectiu

Explicar el sentit de l’art a partir de l’atribució de significat estètic, emocional, contextual i afectiu que fan dos personatges al voltant del mateix quadre.

 

Plantejament artístic

El format del projecte és el curtmetratge documental. Aquest format permet ser el màxim fidel a la història, posar en valor els testimonis reals, ja que seran els més capaços de transmetre els fets i les emocions lligades a aquesta història.

El to de la història busca la proximitat, però sense caure ni en dramatismes, ni en l’humor, ni en el preciosisme, ni en l’elitisme d’alguns documentals d’art.

Es busca l’autenticitat basada en una història senzilla que sense artificis i amb naturalitat aporti una visió de proximitat de l’art.

En conseqüència el tractament estilístic serà la naturalitat, l’intimisme, i un cert to desenfadat, capaç de retratar els gestos, les textures, l’expressió facial, els entorns habituals…

Tractament tècnic

L’enfoc tècnic del projecte té com a objectiu assolir els plantejaments exposats. Imatge d’alta definició aconseguida amb òptica cinematogràfica, recreacions fetes a partir de dibuixos estil urban sketcher sobreposats a imatge real, plans exteriors que aprofitin la bellesa del paisatge de Bordils, Canet de Mar, Salt…