Allainz Logo

Els personatges

Ramon Roca

Originari de Sant Pol de Mar, adquireix una aquarel·la del pintor Josep Tenas el 1995 a Sant Pol de Mar. Manté el quadre durant 20 anys per motius estètics i sentimentals. En el moment de l’adquisició treballava a l’empresa de construcció familiar. Actualment és empresari de noves tecnologies i viu a Bordils. Durant aquest temps ha format una família, i té tres fills.

Lina Cuchetti

Originària d’Itàlia, és la vídua del pintor Josep Tenas. La Lina és galerista. Responsable de l’estudi Tenas a Canet de Mar, que per una banda té una exposició permanent amb l’obra del pintor, i de l’altra acull exposicions temporals d’altres artistes.

Josep Tenas

Va néixer a Canet de Mar l’any 1943 i quan tenia 26 anys va marxar a Suïssa, on va desenvolupar el seu camí de pintor d’arrel expressionista i preocupació per a l’home, entre la vida i la mort, i el dolor i el plaer de l’existència, en una interessant trajectòria que va continuar quan, l’any 1985, va tornar al país, instal·lant-se a Arenys de Mar i convertint, paral·lelament, la seva casa canetenca, en l’Estudi 1694 (data de la seva construcció), per acollir exposicions d’artistes d’arreu, amb qualitat i rigor, fins que, malauradament i prematura, va morir l’any 1996, tot i que l’activitat de l’estudi no s’ha aturat mai gràcies a la voluntat de la seva viuda, Lina Cucchetti, que ha continuat fent exposicions com la col.lectiva “Interaccions”, d’homenatge a Josep Tenas als 15 anys de la seva mort (extret del blog d’en Claudi Puchades).