Realitat augmentada

Després de les 2 jornades de comunicació científica se m’estan acudint un munt d’aplicacions basades en la tecnologia de la realitat augmentada.

Per exemple fer una reedició del Dicgironari, que van fer en Quim Cufí i en Pere Cornellà ja fa uns anys, on amb el telèfon mòbil puguis saber una mica més del nom de cada carrer i plaça gironins només apuntant amb el telèfon a la placa en qüestió.

Una altra, que ja li vaig proposar a en Pep Duran, és la translació de l’itinerari químic per Girona que van editar fa poc des de la UdG i l’Ajuntament de Girona, a una aplicació de realitat augmentada.

Crec que de moment les més utilitzades són Wikitude o Layar que s’ofereixen en versió Android, Symbian i també per Iphone. Hauré d’estudiar-ne les possibilitats ja que trobo interessantíssimes les capacitats de geoposicionar coneixement i fer-ho amb perspectiva 2.0, és a dir que els usuaris puguin col·laborar-hi. I per què no que tothom qui vulgui afegeixi més referències a l’itinerari químic o bé més informació als carrers i places gironins.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *